Zonnepanelen kopen

Eindelijk besloten om zelf energie te genereren. Na het vergelijken van de verschillende ‘soorten’ energie is besloten om zonnepanelen te kopen, maar welke? En waar kunt u eigenlijk zonnepanelen kopen? Op onze pagina over fabrikanten van zonnepanelen vindt u alle grote spelers op het gebied van zonnepanelen. Het gaat hier voornamelijk om Chinese multinationals, maar ook veel Duitse en Amerikaanse bedrijven.

De websites van deze multinationals verschaffen veel informatie over de bedrijven zelf en hun assortiment. Maar mocht u graag over willen gaan tot het kopen van zonnepanelen, dan zijn deze websites minder geschikt. Deze websites zijn vooral niet erg duidelijk over de aanschafprijs van zonnepanelen. De websites van fabrikanten zijn vrijwel altijd in het Engels geschreven. Om een beter advies over het kopen van zonnepanelen te krijgen kunt u naar onze pagina over installateurs van zonnepanelen gaan. Op deze pagina vindt u gemakkelijk een installateur bij u in de buurt die voor u de zonnepanelen kan installeren. Vaak kunnen zij ook de zonnepanelen leveren.

Collectief inkopen van zonnepanelen

Steeds vaker zien wij initiatieven om collectief zonnepanelen in te kopen. Wat wij ook steeds vaker zien is dat hier commerciële bedrijven bij betrokken zijn. Hierdoor is volgens ons het hele idee van voordeliger inkopen verdwenen. Bedrijven kopen namelijk, als ze slim zijn, altijd grootschalig in. Zodra bedrijven zich met burgerinitiatieven gaan bemoeien (en veel geld aan marketing besteden) dan zullen deze panelen automatisch duurder worden omdat er winst gemaakt moet worden. Lukt het toch om deze panelen goedkoper aan te bieden, dan doet de (nonprofit) collectieve inkoop iets verkeerd. Collectieve inkoop (nonprofit) zou de goedkoopste manier van inkopen moeten zijn. Bedenk dus goed wat de belangen zijn van de partij waar u zich bij aansluit. Vergelijk dit ook altijd met de prijzen van lokale installateurs.